LASERONTHAREN LIGHTSHEER DIODE

Laserontharen Lightsheer Diode

Laser ontharen is een van de meest efficiënte methoden voor permanente haar vermindering , Wij werken in onze salons met de behulp van twee verschillende laserapparaten: de LightSheer diodelaser en de Palomar Vectus laser. Hoe werkt definitieve ontharing met behulp van laserlicht? Het principe is eenvoudig: bij laser ontharen worden de haarzakjes opgewarmd. De temperaturen die hierbij worden gebruikt, zijn zo hoog dat de haarzakjes worden vernietigd. Ontharen met laserlicht heeft vele voordelen:

 • laserontharing is geschikt voor alle huidtypes
 • geen gebruik van flitslicht (IPL)
 • met laserontharing kan permanente haarvermindering worden behaald.
 • Kliniek Veldhoven maakt gebruik van de meest veilige en effectieve ontharingsmethoden. De LightSheer diodelaser en de Palomar Vectus laser werden door ons gekozen op basis van hun geringe kans op bijwerkingen en hun doeltreffende resultaten. De werking van deze innovatieve apparatuur wordt door diverse studies ondersteund.
Werking Laser ontharing

De gekoelde kop van het laserapparaat (dit is een blokje van 1cm) wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De puls van de laser, die zijn energie maar een fractie van een seconde vrijgeeft, richt zich op het pigment onderaan de haar. De vrijgekomen warmte vernietigt het haarzakje. Doordat de warmte van de laser maar zo kort wordt vrijgegeven en door het gebruik van de gekoelde kop, blijft de huid in de omgeving van de haar onaangetast.

Effectieve en veilige aanpak overbeharing

Iedereen die haren heeft op plaatsen waar men dat liever niet wil, kent het probleem van altijd maar scheren, harsen of epileren. Voor overbeharing in het gezicht bestaat al 40 jaar de methode van elektrisch ontharen. Later is de laser erbij gekomen. Inmiddels is de wetenschap zover dat er een nieuwe, zeer goed uitgeteste lasermethode op de markt is. Onze huidspecialisten  zijn getraind en bevoegd om dit apparaat te bedienen. U kiest dus voor een effectieve en veilige behandeling.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Een laserbehandeling is geschikt voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren. Gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn, uitdunnen van de baard: in principe is alles mogelijk. Belangrijk is dat de huid niet donkerder is dan de kleur van het haar en dat de haren niet te dun (licht dons) of wit, rood of grijs zijn. De energie die vrijkomt zoekt namelijk de gepigmenteerde knop onderaan de haar op. Bij een gepigmenteerde/door de zon verkleurde huid neemt de huid teveel van die energie op. Bij lichte donshaartjes is die gepigmenteerde knop niet aanwezig.
De LightSheer diodelaser produceert laserlicht met een exacte golflengte van 810 nanometer. Door middel van wetenschappelijk onderzoek is vastgesteld dat dit de gewenste situatie is om effectief permanent te ontharen.

Zijn de resultaten met de laser definitief?

De LightSheer diode laser is, zoals alle diode lasers voor permanent ontharen, goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration). Klinische studies rangschikken de LightSheer laser als de meest effectieve laser.

Echter, wij garanderen niet dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (denk maar aan hormoonveranderingen) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling niets veranderen.

Wat mag u verwachten?

De laserbehandeling gaat snel. De duur varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van het te behandelen gebied. Omdat de laser zich richt op het pigment onderaan de haar en alleen haren in de groeifase dit pigment hebben, zullen er meerdere behandelingen met de laser noodzakelijk zijn (gemiddeld 5/6). De tweede laserbehandeling kan pas plaatsvinden als de volgende serie haren deze groeifase heeft bereikt.
De laserbehandeling is licht pijnlijk. De meeste mensen kunnen de behandeling zeer goed verdragen. 

Wat gebeurt er na de behandeling met de laser?

Binnen een paar minuten na de laserbehandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en een lichte zwelling vertonen. Dit is een reactie op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft. Deze reactie zal snel weer verminderen. Om de reactietijd zo kort mogelijk te houden, wordt een verkoelende gel aangebracht die u zelf, als de huid weer rustig is, mag verwijderen. De meeste mensen kunnen dan ook onmiddellijk hun normale bezigheden hervatten.  Eén tot twee weken na de laserbehandeling zult u zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien. Als u dit storend vindt, kunt u deze haren scheren. U mag ze ook laten zitten; ze vallen er vanzelf uit. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor verstoring van pigment is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypopigmentaties optreden. Deze herstellen zich vaak weer.

Wat mag u verwachten?

De laserbehandeling gaat snel. De duur varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van het te behandelen gebied. Omdat de laser zich richt op het pigment onderaan de haar en alleen haren in de groeifase dit pigment hebben, zullen er meerdere behandelingen met de laser noodzakelijk zijn (gemiddeld 5/6). De tweede laserbehandeling kan pas plaatsvinden als de volgende serie haren deze groeifase heeft bereikt. De laserbehandeling is licht pijnlijk. De meeste mensen kunnen de behandeling zeer goed verdragen.

Laser: testflitsen en haargroeicyclus
 • Tijdens het intakegesprek leggen wij o.a. de haargroei en haargroeicyclus uit. De groei- en rustfase van haar: wat heeft dit te maken met uw behandeling? Wij vertellen u over de verschillende ontharingsmethodes en in het bijzonder duurzaam ontharen met de LightSheer Diode laser. Tevens laten wij u enkele flitsen voelen en kunnen wij de huidreactie bekijken. Ook kunnen wij dan de kosten bepalen omdat wij de grootte van het te behandelen oppervlak zien. Het is dus belangrijk dat tijdens het intakegesprek de haren zichtbaar zijn.
Adviezen voor de behandeling
 • Voorafgaand aan de laserbehandeling is het belangrijk dat u ruim zes weken van tevoren zelf niet meer epileert of harst. Een ‘leeg’ haarzakje kan namelijk geen licht absorberen en dus niet effectief behandeld worden. Scheren of knippen mag wel, evenals het gebruik van een ontharings-crème.
 • De laserbehandeling is het meest effectief en veilig op een lichte huid. Daarom adviseren wij nadrukkelijk het te behandelen gebied minimaal vier weken voor de behandeling niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Kunt u zonlicht echt niet vermijden, gebruik dan consequent een zonnebrandcrème met SPF50.
Tijdens de behandeling
 • Op de behandel dag het gebied dat gelazerd wordt vrij houden van make up. Wat betreft de oksels geen deodorant gebruiken.
 • Trek geen donkere lingerie aan ( in verband met hoge mate van lichtabsorptie), maar witte lingerie.
 • Trek makkelijk zittende kleding aan. Zo voorkomt u eventuele schuring op de behandelde gebieden.
Na de behandeling
 • De huid kan na de behandeling wat rood zien, en soms wat zwelling vertonen. Dit trekt binnen 1 dag weg. Wanneer de huid thuis nog warm aanvoelt kunt u deze het beste koelen met een coldpack uit de koelkast.
 • Na de behandeling niet zwemmen, geen gebruik maken van sauna’s.
 • U mag wel douchen, maar niet te heet. De huid moet tot rust komen.
 • Zijn de oksels behandeld, gebruik de eerste 24 uur na de behandeling geen deodorant.
 • Veel water drinken. Dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde haar follikels op te ruimen.
 • Niet scrubben of wrijven, hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan.
 • Gedurende 4 weken na de behandeling is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de zon, en een zon bescherming met SPF50 te gebruiken.
Contact

Heeft u vragen, of bent u geïnteresseerd in één van de cosmetische behandelingen van Cleopatra Beauty Laser Ontharing Salon? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de website. Laat een bericht achter, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug voor een afspraak.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.