LASERONTHAREN PALOMAR VECTUS

Laserontharen Palomar Vectus

Wij gebruiken de meest effectieve laser van het moment; de Palomar Vectus Diodelaser. De Palomar Vectus Laser onthaart comfortabel, snel en geeft zeer langdurige en meestal permanente ontharing. Alle typen lichaamsbeharing zijn gevoelig voor deze therapie.
Door het hoge vermogen van de Palomar Vectus Laser kunnen de dikste en ook de kleinste haartjes effectief worden behandeld. Bovendien heeft de Palomar Vectus Laser de mogelijkheid de hoeveelheid pigment in de huid te meten, waardoor de instelling van de laser beter individueel afgestemd kan worden.

De Palomar Vectus Laser kan twee verschillende koppen gebruiken. Voor kleine gebieden heeft de laserstraal een doorsnede heeft van ongeveer 1 cm² en voor grote gebieden 4 cm². Hiermee kunnen vele haarzakjes tegelijk worden vernietigd, waardoor het mogelijk is grote gebieden zoals oksels, bikinilijnen, maar ook hele armen, benen of zelfs de gehele rug te behandelen. Door de hoge effectiviteit van de Palomar Vectus Laser zijn geen eindeloze behandelingen nodig, waardoor de kosten voor de totale behandeling laag zijn.

Om de opperhuid niet te beschadigen door de hoge energie heeft de Palomar Vectus laser een gekoelde tip. Deze beperkt in hoge mate de pijnprikkel die door de opwarming wordt veroorzaakt, zodat de behandeling zeer goed wordt verdragen.

Onderzoekers van de bekende Harvard Universiteit in de VS hebben de goede resultaten met diode lasers in wetenschappelijk onderzoek bevestigd.

Werking laserontharing

De laser produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel van een bepaalde golflengte. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en zet deze om in warmte. Deze warmte zorgt voor vernietiging van het haarzakje, zodat daaruit geen nieuwe haar meer kan groeien. De huid zelf wordt door het geïntegreerde koelsysteem beschermd tegen oververhitting.
De Palomar Vectus Diodelaser werkt in op de pigmentatie in de haren en is dus het meest effectief bij haren in de anagene fase (groeifase). Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in deze fase bevinden is het noodzakelijk dat u meer dan 1 behandeling moet ondergaan voor u kan spreken van een volledige ontharing. Gemiddeld zijn met de Palomar Vectus Diodelaser 5-6 behandelingen noodzakelijk.

Uniek, voor extra veiligheid

Als eerste laser heeft de Palomar Vectus een speciale pigmentatie meter, de Skintel. De behandelaar besliste op basis van haar ervaring als enige de instellingen van de laser. Met de komst van de Skintel wordt extra veiligheid toegevoegd. Deze meter kan de pigmentatie in de huid “lezen” waardoor het instellen van de laser nog zorgvuldiger plaats vindt!

De laserbehandeling

De behandeling gaat snel en kan variëren van een paar minuten tot een uur. Doordat de laserstraal een doorsnede heeft van 1 cm² kan per behandeling het hele behaarde gebied worden behandeld. Per puls worden meerdere haarzakjes tegelijkertijd vernietigd, dit in tegenstelling tot elektrisch ontharen waar per haartje moet worden behandeld.

De behandeling is niet pijnloos, maar wordt meestal goed verdragen. De zeer korte puls kan vergeleken worden met het schieten van een elastiekje tegen de huid. Na de behandeling is er geen sprake van gevoeligheid. Wel kan de huid wat rood worden en soms zwelling vertonen. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel, u kunt direct uw normale bezigheden hervatten.

Aantal laserbehandelingen

Haren groeien in een cyclus. Er zijn 3 cyclussen bekend, namelijk de groeifase, de overgangsfase en de uitvalfase. Slechts een deel van de haren bevindt zich in de groeifase.

De serie haren in de groeifase, waarbij het pigment diep in het haarzakje bevindt, reageert optimaal op een laserbehandeling. Bij de volgende behandeling is er een nieuwe serie haren in deze fase. Bij haren op het gelaat duurt dit ongeveer 6 weken en de haren op het lichaam 8 weken. Daarom zien wij u graag na 6-8 weken terug voor een behandeling. Na elke behandeling komen er minder haren terug en worden de haren dunner en zwakker.

Na gemiddeld 6 behandelingen zijn alle haren in het behandelde gebied in de eerste groeifase geweest en voorgoed verdwenen. Wel is het mogelijk dat nieuwe haarzakjes in de toekomst geactiveerd worden, door bijvoorbeeld de overgang en andere hormoonschommelingen. Daarnaast kan het zijn dat bepaalde haren niet reageren op de laser. Huidtherapie Brabant adviseert meestal om jaarlijks een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Laser: testflitsen en haargroeicyclus

•Tijdens het intakegesprek leggen wij o.a. de haargroei en haargroeicyclus uit. De groei- en rustfase van haar: wat heeft dit te maken met uw behandeling? Wij vertellen u over de verschillende ontharingsmethodes en in het bijzonder duurzaam ontharen met de Palomar Vectus Laser. Tevens laten wij u enkele flitsen voelen en kunnen wij de huidreactie bekijken. Ook kunnen wij dan de kosten bepalen omdat wij de grootte van het te behandelen oppervlak zien. Het is dus belangrijk dat tijdens het intakegesprek de haren zichtbaar zijn.

Adviezen voor de behandeling

• Voorafgaand aan de laserbehandeling is het belangrijk dat u ruim zes weken van tevoren zelf niet meer epileert of harst. Een ‘leeg’ haarzakje kan namelijk geen licht absorberen en dus niet effectief behandeld worden. Scheren of knippen mag wel, evenals het gebruik van een ontharings-crème.

• De laserbehandeling is het meest effectief en veilig op een lichte huid. Daarom adviseren wij nadrukkelijk het te behandelen gebied minimaal vier weken voor de behandeling niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Kunt u zonlicht echt niet vermijden, gebruik dan consequent een zonnebrandcrème met SPF50.

Tijdens de behandeling

• Op de behandel dag het gebied dat gelazerd wordt vrij houden van make up. Wat betreft de oksels geen deodorant gebruiken.

• Trek geen donkere lingerie aan ( in verband met hoge mate van lichtabsorptie), maar witte lingerie.

• Trek makkelijk zittende kleding aan. Zo voorkomt u eventuele schuring op de behandelde gebieden.

Na de behandeling

• De huid kan na de behandeling wat rood zien, en soms wat zwelling vertonen. Dit trekt binnen 1 dag weg. Wanneer de huid thuis nog warm aanvoelt kunt u deze het beste koelen met een coldpack uit de koelkast.

• Na de behandeling niet zwemmen, geen gebruik maken van sauna’s.

• U mag wel douchen, maar niet te heet. De huid moet tot rust komen.

• Zijn de oksels behandeld, gebruik de eerste 24 uur na de behandeling geen deodorant.

• Veel water drinken. Dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde haarfollikels op te ruimen.

• Niet scrubben of wrijven, hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan.

• Gedurende 4 weken na de behandeling is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de zon, en een zonbescherming met SPF50 te gebruiken.

Contact

Heeft u vragen, of bent u geïnteresseerd in één van de cosmetische behandelingen van Cleopatra Beauty Laser Ontharing Salon? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de website. Laat een bericht achter, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug voor een afspraak.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.